Vandreture

Hjemmeside: Søren P. Petersen

Illustrationer: Erik Bay

Opdateret: 25/6 2020

Klik på illustrationen for at

se den i fuld størrelse.

DVL-Lyngbys vandreture

På denne side finder du alle vores vandreture, som du ikke finder under Lørdags- & onsdagsture og Dagriverbanden.


Vores vandreture rangerer fra korte ture 2-9 km (mærket med grøn) over mellemlange ture fra 10-19 km (mærket med rødt) til de lange ture over 20 km (mærket med sort). Turenes længde er angivet i turannocen. Andre arrangementer er mærket med blåt.


Turene kan have forskellige sværhedsgrader fra lette på gode stier (som regel også de korte ture) til de teknisk svære i vanskeligt terræn (som regel på de længere ture).


Pris

Prisen for deltagelse er, hvis ikke andet er angivet i annoncen:

 • Medlemmer: Gratis.
 • Ikke-medlemmer: 30 kr.

COVID-19 forholdsregel

Tilmelding kræves for at deltage på ture fra den 18. maj.


Tilmelding skal ske vha. det centrale tilmeldingssystem på de enkelte turannoncer: https://dvl.dk/lyngby

For enkelte ture kan der ske tilmelding pr. e-mail eller telefon - det vil så fremgå af annoncen.

Du må kun dukke op, når din tilmelding er bekræftet.


Lørdag 27/6 – søndag 28/6: 100 km på 24 timer – Top 65 m

Tidligt op * Tog til Hundested Havn * Forventning før afgang * Så er vi på vej * Herlige udsigter * Solens refleksion i havet * Mørke skovstier * Mudder på støvlerne * Gode samtaler * Havluft * Rendyrket livsglæde * Ned på alle fire * Nogle går fra og har planlagt det * Op og ned ad bakke * Sol i øjnene * Regn i håret * Idyl ved skovsøen * Gode samtaler * Sveden drypper * Salt i øjnene * En begyndende vabel * Ømme led * Smertende gnavesår * Vaseline * Vabler * Vabelplaster * Kaffe og kage * Svært at komme i gang igen * Nogle må opgive og er kede af det * Gode samtaler - igen og igen * De sidste kilometer * Smil * Helsingør * Stolthed og glæde * Tør jeg tage støvlerne af * Hjem eller fortsætte? * Ømhed og smerter * Mon det går? * Gadelys * Nat og mørke * Skovstier * Nattergalen * Fuglene vågner * Solen står op * Esrum Sø er flot * Træthed * Flere vabler * Hillerød st. * Jeg gjorde det! * Wauw!

Med udgangspunkt fra Hundested Havn går vi langs Sjællands nordkyst med Nordkyststien som retningslinje (ca.). Fra Helsingør går turen gennem Nyrup Hegn, Krogenberg Hegn, Danstrup Hegn, Fredensborg Slotshave, Grønholt Vang og Hegn og St. Dyrehave. Oplev den flotte natur og de mange flotte udsigter undervejs. En del af turen går langs stranden. Oplev også den specielle stemning, der er ved at gå i mørke, og ikke mindst den specielle stemning når naturen vågner kort før solopgang.

Undervejs er der 10 pauser, hvoraf DVL-Lyngby byder på lidt at spise i de to. Tag mad med til 8 pauser og væske til 35 km. Turen vil foregå i et rask tempo – ca. 5,5 km i bevægelse. Så kom i form ved at gå nogle ture inden på 40-50 km, og gå med på denne udfordrende tur.

Der er mulighed for at gå fra ved Tisvildeleje (21 km), Rågeleje (28 km), Gilleleje (38 km), Hornbæk (50 km), Helsingør (65 km), Fredensborg st. (85 km). Der vil komme flere detaljer på www.dvl-lyngby.dk.

Tur: 100 km.

Pris: 50 kr., ikke-medlemmer 100 kr.

Fra: Hundested Havn St. 10.30, tilslutning Hillerød St. kl. 9:30 (tjek køreplanen for Lokalbanen mod Hundested Havn St.).

Til: Hillerød St. ca. kl. 10.30.

Leder: Søren P. Petersen, 2627 4289, soren.p.petersen@rom-petersen.dk.

 

Søndag, 28/6: Københavns Volde - Top 15 m

Turen går langs Københavns gamle voldanlæg. Da vi går i København, er der mulighed for at afkorte turen efter behag og tage et-eller-andet offentligt transportmiddel videre. Der vandres på stier og asfaltveje med en hastighed på ca. 4,5 km i timen. Undervejs fortælles lidt om seværdigheder. Medbring forplejning, siddeunderlag, påklædning efter vejret og solidt fodtøj.

Turen går langs Københavns gamle voldanlæg gennem:

 • Østre Anlæg
 • Botanisk Have
 • Ørstedsparken
 • Bølgen (som godt nok ikke er en del af voldanlægget – men vi tager den med alligevel)
 • Volden omkring Christianshavn og Holmen
 • Kastellet

På turen fortælles lidt om områderne og seværdigheder.

Da vi går i København, er der mulighed for at afkorte turen efter behag og tage et-eller-andet offentligt transportmiddel. Der vandres på stier og asfaltveje med en hastighed på ca. 4,5 km i timen.

Medbring forplejning, siddeunderlag, påklædning efter vejret og solidt fodtøj.

Tur: Ca. 20 km.

Fra: Østerport St. kl. 9.30.

Til: Samme sted ca. kl. 16.00.

Leder: Nina Rasmussen, 2670 5045.


Lørdag, 4/7: Nordkyststien fra Tisvildeleje til Hundested

Nordkystruten (cykelrute 47) tager os gennem Tisvilde Hegn til Liseleje, Tollerup, Hald, Kikhavn til Spodsbjerg Fyr og Knud Rasmussens Hus for at slutte på Hundested Havn. Ruten er lige meget en natur rute, som en “se på huse” tur langs stranden, idet de utallige sommerhuse ofte kan ses lidt tilbagetrukket fra stranden.

For de deltagere, der kunne have lyst til en forfriskning på Halsnæs Bryghus (for egen regning) planlægges som afslutning på turen et besøg på bryghuset, der har adresse på Hundested Havn.

Tilslutning: Gribskovbanen afgang fra Hillerød St kl. 9.40. Fra Hundested Havn St kl. 15.26 eller 16.26. Frederiksværksbanen ankomst Hillerød St kl. 16.16 eller 17.16. Den sene afgang er for de deltagere, der tager med på Halsnæs Bryghus. Tjek forbindelserne på rejseplanen.dk inden turen påbegyndes.

Tur: 20 km.

Fra: Tisvildeleje St. kl. 10.11.

Til: Hundested Havn St. kl. 15.26

Leder: Henrik Hansen, 4028 0725.

 

Søndag, 5/7: Bidstrup Skovene

Tur rundt i skønne skove med afvekslende terræn og Dårehulen, Helvedeskedlen, Valdemarsvejen, Aunsø og ”Nedkastningstræet”. Hastighed 4 km i timen.

Tur: Ca. 18 km.

Fra: Hvalsø St. kl. 10.00.

Til: Samme sted ca. kl. 15.30.

Leder: John Bracker Larsen, 2137 3539.

 

Lørdag, 11/7: Kulsvierdag i Gribskov

Turen går gennem Gribskov, forbi fordums nedlagte kulmiler og landsbyer, frem til Maarum Kulsvierlaugs mileplads. Vi ser på, når en mile og bygges, og en anden åbnes. Fra pladsen er der mulighed for at gå en kort tur (3-4 km) med skovens folk. Kl. ca. 17.20 kan vi stege vores medbragte bøffer på milens trækul. Husk at medbringe kød til grillen og evt. drikkevarer. Hvis du ikke ønsker at være med til ”grillfesten”, er du til enhver tid velkomne til at ”gå fra”. Der er ca. 800 m til Duemose Trinbræt.

Tur: 21 km.

Fra: Hillerød St. kl. 9.00.

Til: Duemose St.

Leder: Søren P. Petersen, 2627 4289, soren.p.petersen@rom-petersen.dk.


Søndag, 12/7: Jægerspris Nordskov – 2 gamle egetræer

Vi skal vandre en skøn tur igennem Jægerspris Slotspark, Slotshegnet, Kohave og ind i Nordskoven. Vi tjekker lige, om Kongeegen og Storkeegen står endnu. Godt fodtøj og mad og drikke til pauser. Tempo: Ca. 4 km/t.

Tur: 18 km.

Fra: 316 busstoppested Jægerspris Slot (Kulhusvej) kl. 09:20.

Til: Samme sted kl. 15:30.

Leder: Lene Hansen, 2448 4012.

 

Søndag, 12/7: Dyrehavens vandrere

Gå med på vores månedlige vandreture i den dejlige gamle dyrehave, hvor vi følger dyre- og plantelivet på skiftende årstider. Vi går forskellige ruter, således at vi får set alle de dejlige steder. Vi holder en lille pause undervejs.

Hvordan går det med genopbygningen på Bakken efter branden i 2018, hvordan ser Ulvedalen ud når ”Hobbitten” nu først spilles sommeren 2021, og hvad er det for noget med Chr. V’s og Kronprins Frederiks egetræ??

Pak din trofaste termokande i rygsækken til vores lille pause under udforskningen af Dyrehaven.

Tur: 6-8 km.

Fra: Klampenborg St. kl. 14.10.

Til: Samme sted. kl. 16.00.

Leder: Jørgen Rasmussen, 2057 8982.

 

Lørdag, 18/7: En bakketur i Naturpark Mølleåen – Top 50 m

Mellem Ganløse og Farum er der mange bakker, og vi skal over nogle af dem, To af dem på ca. 50 m. Vi tager bus 334 fra Farum kl. 10.30 til Ganløse Mørke. Herfra går det over Broskov Bakke og gennem Ganløse Egede til Ganløse. Gennem skov, mose og en golfbane når vi frem til Ryet Høj, som vi lige kan bestige, inden vi langs Farum Sø returnerer til Farum. Husk at tjekke køreplanen.

Tur: 18 km.

Fra: Farum St. kl. 10:15.

Til: Samme sted kl. 15:00.

Leder: Kirsten Nykjær Kragh, 2982 2619

 

Søndag, 19/7: Luft under vingerne

Menneskeskabt bynatur, også højt oppe med udsigt til fjerne horisonter, resultatet af 750.000 lastvognlæs med i alt 3 millioner m³ murbrokker, betonblokke og jord plus tre millioner træer plantet for at blive til den omkransende godt 50 år gamle skov.

På vejen skal vi passere ”Egon Olsen vej” og vandre igennem de meget forskellige byområder i henholdsvis Albertslund og Skovlunde, de 2 byer adskilt af Harrestrup Å. Ruten går også forbi/igennem Andelshaver, Sommerbyen Ejby og et spændende område med helt små Nyttehaver.

Er vejret til det, så spiser vi selvfølgelig frokost 67 moh. (ca. 45 m over terræn).

Tur: 13 km.

Fra: Albertslund St. kl. 10.00.

Til: Skovlunde St. kl. 14.00.

Leder: Jørgen Rasmussen, 2057 8982.

 

Lørdag, 25/7: Fra Roskilde via Boserup Skov tilbage til Roskilde – Top 44 m

Vi går i rask tempo ud til Boserup Skov, mens vi nyder udsigten over Roskilde Fjord. Tag solidt fodtøj på. Mad og drikke til pauser.

Tur: 17 km.

Fra: Roskilde St., kl. 10:00.

Til: Samme sted, kl. 15:30.

Leder: Lene Hansen, 2448 4012.

 

Søndag, 26/7: Tuborg Havn, Svaneknoppen og Nordhavn

Fra Hellerup station går vi til Hellerup havn, herfra gennem bebyggelsen ved Tuborg havn. Vi ser på det igangværende byggeri langs kysten, inden vi runder Svaneknoppen og Svanemølleværket. Herfra fortsætter vi til de nye kvarterer i Nordhavn, inden turen slutter ved Nordhavn S-station.

Tur: 12 km.

Fra: Hellerup St. kl. 10:00.

Til: Nordhavn S-St. kl. 14:00.

Leder: Erik Christiansen, 2346 2460.

 

Søndag, 2/8: Søndersø og Præstesø

Fra Værløse går vi i rask tempo, 5-5,5 km/t til Søndersø og Præstesø. Vi kigger ind i landsbyen Laanshøj, som ligger på Flyvestation Værløse. Der bliver pause på Rokkedyssegård, hvor det forhåbentlig er muligt at købe en is for dem, der har lyst til det. Medbring vand og forfriskning til pausen samt fornuftigt fodtøj.

Tur: 15-20 km.

Fra: Værløse St. kl. 13.00.

Til: Samme sted kl. 17.30.

Leder: Birgit Højmark, 2370 7373.

 

Lørdag, 8/8: Fra Post til Post

AFLYST

Med udgangspunkt i ”Findvej” går vi en tur i Gribskov fra post til post mellem et udvalg af poster. Turen vil til dels foregå uden for stier og skovveje. Farten vil være 4.0 til 6,0 km/t.

Tur: 25 km.

Fra: Hillerød St. kl. 09.00.

Til: Samme sted. kl. 17.00.

Leder: Hans Jørgensen, 2560 8960.

 

Søndag, 9/8: Borup-Køge – Top 40 m

Vi går fra Borup til Køge ad Køge Å-stien forbi Regnemark, Spanager, Vittenberg videre til Lellinge og Åsen. Der vandres på stier og mindre asfaltveje med en hastighed på ca. 4,5 km i timen.

Tog København kl. 8.43 - Roskilde kl.9.11 - Borup kl.9.23, tjek togtiderne, da ændringer kan forekomme.

Tur: 22 km.

Fra: Borup St. kl. 9.25.

Til: Køge St. kl. 16.30.

Leder: Nina Rasmussen, 2670 5045.

 

Søndag, 9/8: Dyrehavens vandrere

Gå med på vores månedlige vandreture i den dejlige gamle dyrehave, hvor vi følger dyre- og plantelivet på skiftende årstider. Vi går forskellige ruter, således at vi får set alle de dejlige steder. Vi holder en lille pause undervejs.

Tur: 6-8 km.

Fra: Klampenborg St. kl. 14.10.

Til: Samme sted ca. kl. 16.00.

Leder: Henrik Hansen, 4028 0725.

 

Tirsdag, 11/8: Planlægningsmøde og generalforsamling

Vi har slået vores planlægning af ture sammen med vores generalforsamling. Generalforsamlingen skulle have været i marts, men pga. COVID-19 flyttet til denne aften. Aftenen afsluttes med et foredrag af geologen Steen Andersen.

Program

18:00-19:00: Planlægning af vandreture i november og december.

19:00-20:15: Generalforsamling

20:15-21:15: Foredrag af Steen Andersen med baggrund i projektet: Rudersdals Bjerge.

Sted: Fuglevad Vandmølle, Møllevej 4, Lyngby.

Fra: Kl. 18.00.

Til: Kl. 21.30.

Leder: Lyngby afd., 2627 4289.

 

Lørdag, 15/8: Helsingborgs parker, syd (samarbejdstur Lyngby/Nordsjælland)

Fra færgen følger vi Landsborgspromenaden mod syd. Vi går igennem forskellige boligområder, Ramlöse Brunn-parken med de skønne gamle træhuse og når frem til Raus, som er turens fjerneste punkt. På tilbageturen følger vi andre stier. Meget asfalt. Turen er gratis, dog skal deltagere selv købe færgebillet. Kun for medlemmer. Max. 25 deltagere.

Tilmelding senest 10/08 til steen.malmlin@gmail.com eller ring 5070 0308.

Tur: 20 km.

Fra: Helsingør St. ved ForSeas billetkontor kl. 9.00.

Til: Samme sted kl. ca. 17.30.

Leder: Erik Christiansen, 2346 2460 (Lyngby Afd.) og Steen Malmlin, 5070 0308 (Nordsj.afd.).

 

Lørdag, 15/08: Op og ned ad klitter og langs Køge Bugt strandpark – Top 5 m

Turen går fra Ishøj til Greve langs stranden, hvor vi vil finde de bedste klitter at gå op og ned ad. Vi kommer til at gå en del i sand, derfor anbefales godt fodtøj. Husk mad og drikke til pauser.

Tur: 12 km.

Fra: Ishøj St. kl. 10:00.

Til: Greve St. kl. 14:00.

Leder: Lene Hansen, 2448 401.

 

Søndag, 16/8: Rundt om Melby

Fra Melby St. går vi gennem Evetofte til Torup (med øko-landsbyen), ud til klinten ved Hald. Herfra til fiskernes "ishus" i Liseleje og gennem sommerhuskvarteret tilbage til Melby St.

Tur: 15 km.

Fra: Melby St. kl. 10.00.

Til: Samme sted kl. 14.30.

Leder: Erik Christiansen, 2346 2460.

 

Lørdag, 29/8: Rudersdal Vandremaraton

Rudersdal Vandremaraton fører os gennem det malerisk flotte område i Rudersdal, langs Furesø, Sjælsø, Øresund, skovsøer og Mølleåen, gennem åbne landskaber og tæt skov, gennem dale og over bakker. Det bliver en rejse på 42.195 m gennem området. Ruten går fortrinsvis langs RudersdalRuten, men med afvigelser.

Undervejs er der fem pauser til den medbragte mad og drikke. Vi sørger for, at der er vand til genopfyldning af jeres vandflasker hver ca. 8 km – undtagen de første 16 km - og i den ene af de fem pauser inviterer vi på kaffe og kage. Vi går i samlet flok i jævnt tempo (5,3 km/time) under ledelse af turlederen.

Tilmelding: For at deltage skal du registreres enten ved at sende os en e-mail til:

RudersdalRuten@dvl-lyngby.dk

med:

 • navn
 • postnr.
 • alder (den 29/8)
 • edlem eller ikke-medlem af DVL

eller ved at møde op ca. kl. 07.30 på startstedet: Birkerød Idrætscenter, Bistrupvej 1, 3460 Birkerød.

Spørgsmål: soren.p.petersen@rom-petersen.dk.

Tur: 42,2 km.

Fra: Birkerød Idrætscenter kl. 08.00. Mødetid: Kl. 7.30.

Til: Samme sted ca. kl. 18.30.

Pris: 20 kr., ikke-medlemmer 50 kr.

Ledere: Søren P. Petersen, 2627 4289; Hans Jørgensen, 2560 8960; Michael Olsen, 3031 3270.

 

Søndag, 6/9: Ermelundsletten, Dyrehaven og Mølleådalen – Top 40 m

Turen går fra Lyngby St. via Ermelundssletten, Ordrup Eng og Dyrehaven til Springforbi. Derefter går vi nordpå til Mølleåens udløb og tilbage til Lyngby gennem Mølleådalen. Undervejs fortælles lidt om områdets seværdigheder. Hastighed 4,5 – 5 km/time med mulighed for at afkorte turen flere steder undervejs.

Tur: 23 km.

Fra: Lyngby st. kl. 9.30.

Til: Lyngby st. kl. 16.00

Leder: Nina Rasmussen, 2670 5045

 

Top-ture er i overskriften mærket med Top og det højeste punkt på turen, fx Top 48 m.


Læs mere om toture på

https://dvl.dk/paatoppen/


https://dvl.dk/paatoppen/top-konkurrence/

kan du tilmelde dig Top-konkurencen og deltage i lodtrækning af fine toppræmier.